Wat is Social Selling?

Social Selling is een nieuwe manier van sales, zowel voor business to business als voor business to customer. Deze sales methode is vanuit Amerika komen overwaaien als een soort ‘trend’. Doordat meerdere grote partijen deze methode zijn gaan gebruiken is het nu uitgegroeid tot een van de beste methodes voor nieuwe business. Het gebruik van Social Selling is tegenwoordig erg belangrijk in veel branches. Wanneer een bedrijf geen gebruik maakt van Social Selling is de kans groot dat het betreffende bedrijf achter loopt op de concurrentie.

Waarom Social Selling?

Het allereerste waar we een blik op we Social Selling is voor business to business erg belangrijk geworden in de afgelopen jaren. Vooral via LinkedIn is dit een grote factor geworden in het genereren van leads. Omdat LinkedIn bedoeld is als business social media kanaal, is dit voor bedrijven erg interessant om te gebruiken voor het genereren van nieuwe business. Social Selling via LinkedIn is dé manier voor het benaderen van nieuwe prospects. Dit komt doordat LinkedIn ook overdag tijdens de reguliere werkuren wordt gebruikt. Ook zijn er veel bedrijven die hun product of dienst promoten via LinkedIn.

Succes met Social Selling

Omdat Social Selling in de laatste jaren steeds belangrijker is geworden, is het van belang dat er een goede Social Selling strategie uitgevoerd wordt.
Het geheim van Social Selling is het kennen van uw doelgroep die u wilt bereiken.
Door te weten welke doelgroep u wilt bereiken kunt u inspelen op de interesses van de betreffende doelgroep. Wanneer dit bijvoorbeeld business development managers zijn is het van belang dat u deze aanspreekt met een boodschap die laat zien hoe het betreffende bedrijf stappen kan zetten en zich verder kan ontwikkelen door middel van uw product of dienst.

Social Selling uitbesteden

Koude acquisitie hoog op de prioriteitenlijst zetten is voor veel partijen een grote uitdaging.Vaak staat dit wel hoog op de lijst bij de goede voornemens, maar dit zwakt vaak na enige tijd weer af. Het continu omzetten van koude leads naar warme leads is een discipline kwestie.
Social media uitbesteden houdt in dat het social media account wordt overgenomen door een externe partij. Het afstaan van de inloggegevens van het social media account kan eng zijn en onnatuurlijk aanvoelen. Het voordeel van de inloggegevens van het social media account afstaan, is dat alles wat er gebeurt ook gecontroleerd kan worden. Wanneer er iets wordt geplaatst wat niet wenselijk is kunt u dit dus meteen zien en eventueel zelf aanpassen.