Regels van LinkedIn

Uiteraard heeft LinkedIn regels. Deze regels van LinkedIn worden streng nageleefd.
De regels hebben bijvoorbeeld te maken het versturen van connectieverzoeken, het plaatsen van content of het hebben van meerdere accounts. Wanneer u de regels van LinkedIn overtreedt zal dit gevolgen hebben. Deze gevolgen kunnen bijvoorbeeld zijn dat uw LinkedIn account een tijdelijke LinkedIn penalty ontvangt. Een LinkedIn penalty houdt in dat uw het account tijdelijk (of minimaal tot het einde van de maand) niet kunt gebruiken.

Te veel connectieverzoeken verstuurd?

Wanneer u actief bent op LinkedIn en veel connectieverzoeken stuurt kunnen er bepaalde situaties ontstaan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u te veel connectieverzoeken heeft verstuurd die nog niet zijn beantwoord. Het openstaande aantal connectieverzoeken heeft een maximum, wanneer dit maximum wordt overschreden zal er een tijdelijke LinkedIn penalty worden ingevoerd. Door uw uitnodigingen in te trekken zal deze LinkedIn penalty binnen 24 uur worden opgeheven. Wanneer u veel connectieverzoeken stuurt naar prospects, kan het zijn dat deze prospects uw verzoek weigeren. Ook hier is een maximum voor. Wanneer dit maximum is overschreden zal opnieuw een LinkedIn penalty worden ingevoerd. Deze penalty zal niet binnen 24 uur worden opgeheven. Op de eerste van de nieuwe maand zal een LinkedIn penalty zoals deze worden opgeheven. Voordat deze LinkedIn penalty wordt opgeheven kunnen er wel uitnodigingen verstuurd worden, maar voordat dit connectie verzoek kan worden verstuurd zal een email adres moeten worden opgegeven. Dit is om te voorkomen dat er spam uitnodigingen worden verzonden.

De regels van LinkedIn overtreden?

Wanneer u de regels van LinkedIn overtreedt zullen hier gevolgen aan vast zitten. Het kan zijn dat uw account 24 uur wordt geblokkeerd. Hiervoor moet u wel zorgen dat u uw connectieverzoeken intrekt. Wanneer u dit netjes doet zal de LinkedIn Penalty binnen 24 uur worden opgeheven.
Als dit te vaak gebeurt zal uw LinkedIn account niet meer 24 uur geblokkeerd worden. Het kan namelijk zijn dat uw LinkedIn profiel voor altijd wordt geblokkeerd. Dit houdt in dat er geen nieuwe connectieverzoeken kunnen worden verstuurd. Wel kunt u nog chatten met uw huidige connecties. Helaas zal u het bestaande account moeten verwijderen en een nieuw LinkedIn profiel moeten aanmaken als u nieuwe prospects wilt uitnodigen.
Wanneer u een nieuw, precies hetzelfde account aanmaakt, zal dit nieuwe account streng worden gecontroleerd. Het gaat dus lang duren voordat uw account weer de oude zal zijn.
Het is dus in eerste instantie al van noodzaak om u aan de regels van LinkedIn te houden, wilt u geen problemen hebben met uw social selling.